پیش از هرچیزی باید بدانیم که علت اصلی کپک زدن خیارشور چه چیزهایی هستند. اگر خیارشور شما در معرض هوازدگی باشد یعنی درب ظرف آن به خوبی بسته نشود و یا اندازه نمک را رعایت نکرده باشید احتمال کپک زدگی خیارشور شما بالا است.
همچنین اگر از سبزیجات و ظروف کاملا تمیز در تهیه خیار شور استفاده نکنید و یا آبی که استفاده کرده اید کلر دار باشد باز هم شاهد کپک زدگی خیارشور خاهید بود. در سبک زندگی از سری مطالب مهارتهای زندگی تمام عوامل موثر در مورد علت خراب شدن خیارشور را بررسی کرده و اصول نگهداری و جلوگیری از کپک زدن خیارشور را آموزش میدهیم. با مجله گفتنی همراه باشید.
ظرف مناسب
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، مطمئن شوید ظرفی که برای خیارشور استفاده کردید درب محکمی داشته و فاقد هرگونه ترک روی ظرف بوده تا جلوی هرگونه ورود هوا به داخل آن گرفته شود.
هرباری که از ظرف خیارشو برمی دارید دوباره از سفت بسته شدن ظرف مطمئن شوید، اگر هوا راه ورودی به داخل ظرف پیدا کند درجا خیارشورها کپک میزنند. پیشنهاد میشود از ظروف شیشهای شفاف بجای ظروف پلاستیکی استفاده کنید.
استفاده از سبزیجات تازه
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، از دیگر اصول جلوگیری از کپک زدن خیارشور استفاده از مواد تازه در تهیه خیارشور است. اشتباه رایجی که وجود دارد این است که بیشتر افراد سعی میکنند از سبزیجات بی کیفیت و ماندهای که از مصرف روزانه باقی مانده یا به دلیل بی کیفیت شدن ارزان فروخته میشوند باید ترشی و شوری بگیرند.
استفاده از سبزیجات و مواد اولیه بی کیفیت خود یکی از دلایل اصلی کپک زدن خیارشور است چراکه این مواد بیشتر در معرض فساد هستند و سرعت فساد بالاتری دارند.
رعایت کردن بهداشت
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، خیار و سبزجیات معطری که برای طعم دار شدن خیارشور استفاده میکنید حتما باید عاری از آلودگی، گردو خاک و قسمتهای پلاستیده و فاسد شده باشد. همچنین از ظروف و وسایل کاملا تمیز استفاده کنید و حتما بهداشت دستها را در هنگام تهیه خیارشور رعایت کنید.
استفاده به اندازه از نمک
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، آنچه که از رشد باکتریها در خیارشو میتواند جلوگیری کند تخمیر ایمنی است که توسط نمک در برابر رشد باکتریهای مضر ایجاد میشود. از طرفی نمیتوان بیش از اندازه از نمک استفاده کرد چراکه شوری خیار شور زیاد میشود.
در حالت نرمال برای هر لیتر آب استفاده از دو قاشق غذاخوری نمک کافی خواهد بود که هم میتواند میزان شوری لازم را به خیارشور بدهد و اینکه محیط یک تخمیری ضد باکتری را ایجاد کند.
غوطه ور کردن خیارها
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، سعی کنید تمام خیارها داخل آب قرار داشته باشند و آب شور شما سط تمام خیارها را پوشانده باشد. اگر دقت کرده باشید کپک همیشه روی سطح خیار شورهایی که از آب بیرون زده اند تشکیل میشود چراکه باکتریهای مولد کپک در محیط آب نمک نمیتوانند رشد کنند.
هم زدن خیارشور
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، برای اینکه از تکشیل و تمرکز کپکها بر روی سطح خیار شورهایی که بالای ظرف قرار دارند جلوگیری کنید سعی کنید هروز آنها را هم بزنید یا درب ظرف را محکم ببندید و سپس آن را تکان دهید.
استفاده از آب تصویه شده
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، آب شیر آب حاوی مقادیری مواد شیمیایی مانند کلر و دیگر ترکیبات است که میتواند محیط مساعد رشد باکتری کپک باشد پس سعی کنید از آب تصویه شده برای تهیه خیار شور استفاده کنید.
نمک
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، نمک معمولی یا همان نمک یدداری که در سفره استفاده میکنیم مواد افزدونی دارد که میتواند از تخمیر مثبت جلوگیری کند پس در حد امکان سعی کنید نمک دریایی با کیفیت تهیه کنید.
سرکه
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، در تهیه شوریها از جمله خیارشور هیچ نیازی به استفاده از سرکه نیست و همانطور که از اسم آن پیدا است شوری میباشد نه ترشی و سرکه باعث ایجاد کپک در خیارشو میشود.
نمک را کامل حل کنید
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، برخی از افراد خیارها را در ظرف میچینند و پس از اضافه کردن آب نمک را روی سطح آن میریزند در حالی که نمک باید بخوبی در آب حل شود. پس ابتدا محلول آب نمک را درست کنید و سپس اضافه کنید.
جای خنک
جلوگیری از کپک زدن خیارشور، برای رسیدن خیارشور عجله نکنید و آن را در جای خنک و حتما سایه نگهداری کنید محیط گرم جای مساعد تری برای رشد کپکها خواهد بود. در پایان اگر کپک تنها روی سطح خیارشور را گرفته و لایههای پایینتر را درگیر نکرده است میتوانید با برداشتن لایه سطحی از آن استفاده کنید، اما اگر به قسمتهای پایینتر رسیده است باید آن را دور بریزید.